Nurselin Mutfağı Kapalı Hamburger Tarifi

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 5 Ocak 2016 Salı


Nurselin Mutfağı nda bugün Kapalı Hamburger Tarifi ekranlarımıza geldi. Karamelli  tart tarifinin yapılışı ve malzemelerin neler olduğunu bloğumuzdan takip edebilirsiniz. Her gün Show tv ekranlarında yayılanan programın sunuculuğunu Nursel Ergin yapıyor. Yöresel yemeklerin yapıldığı programda bugün çay saati tariflerini içeren listeler verildi.

Kapalı Hamburger Tarifi

Kapalı Hamburger Malzemeleri:
300 gram istiridye mantar
1 adet kırmızı soğan
12 yaprak bebek ıspanak
24 dilim cheedar peyniri
3 yemek kaşığı sıvıyağ
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
KÖFTESİ İÇİN:
600 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta
Susam

Hazırlanışı:
Hamuru için un, kuru maya, toz şeker, tuz, sıvıyağ ve ılık su biraraya getirilerek hamur yoğurulur. Hamur mayalanması için üzeri kapatılarak 20 dakika bekletilir.
Köftesi için; kıyma, rendelenmiş soğan, közlenip küçük doğranmış kırmızı biberler, tuz, karabiber ve sıvıyağ yoğurulur. Karışımdan küçük parçalar koparılarak klasik köfte şekli verilir. Köfteler sıvıyağda hafif kızartılır. İstiridye mantarlar da sıvıyağda önlü arkalı hafif kızartılır. Kırmızı soğanlar halka halka doğranır.
Mayalana hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlanır. Hafifçe açıldıktan sonra ortasında sırasıyla cheedar peynir, mantar, köfte, soğan, ıspanak yaprağı ve en son tekrar peynir koyulur. Hamur kenarlarından çekilerek üst üste kapanır. Kapalı hamburgerler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.. Nurselin Mutfağı Karamelli Tart Tarifi
Nurselin Mutfağı Kapalı Hamburger, nuresin mutfağı bugün, Kapalı Hamburger nnasıl yapılır, nusrselin mutfağı yemek terifleri, nurselin mutfağı Kapalı Hamburger

Blog, Updated at: 20:45

0 yorum:

Yorum Gönder