Nurselin Mutfağı Karamelli Tart Tarifi

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 5 Ocak 2016 Salı

Nurselin Mutfağı nda bugün Karamelli Tart Tarifi ekranlarımıza geldi. Karamelli  tart tarifinin yapılışı ve malzemelerin neler olduğunu bloğumuzdan takip edebilirsiniz. Hergün Shov tv ekranlarında yayılanan programın sunuculuğunu Nursel Ergin yapıyor. Yöresel yemeklerin yapıldığı programda bugün çay saati tariflerini içeren listeler verildi.


Karamelli Tart Tarifi

Karamelli Tart Malzemeleri:
12 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
KARAMELİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
120 gram krema
GANAJI İÇİN:
1 paket krema
200 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı bal
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:
Tereyağı

Nurselin Mutfağı Karamelli Tart Yapılışı:
Tart hamuru için un, oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker, kakao bir araya getirilir ve ekmek kırıntısı görünümüne gelene kadar yoğurulur. Ardından yumurta kırılır ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edilir. Hamur buzdolabında 20 dakika bekletilir. Dolaptan çıktıktan sonra tereyağı ile yağlanan tart kalıbına döşenir. Çatalla delindikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Ve soğuması için bekletilir. Karameli için toz şeker tavaya alınır. Eriyip renk değiştirince tereyağı katılır ve karıştırılır. İyice karıştıktan sonra kreması ilave edilir. İyice karıştıktan sonra ocağın altı söndürülür ve soğuması için bekletilir. Tart soğuduktan sonra içine karamel dökülür ve2 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Ganajı için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ve altı kapatılır. İçine çikolata konulup eriyene kadar karıştırılır. Ardından bal konur ve tekrar karıştırılır. Ganaj oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletilir. Tart buzdolabından çıkartılır. Üzerine ganajı dökülür. Ve tekrar buzdolabına konur.  1 saat kadar daha bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun..

Nurselin Mutfağı Karamelli Tart, nuresin mutfağı bugün, karamelli tart nasıl yapılır, nusrselin mutfağı yemek terifleri, nurselin mutfağı karamelli pasta, nurselin mutfağı elmalı turta
nurselin mutfağı elmalı turta tarifi, nurselin mutfağı meyveli turta

Blog, Updated at: 20:34

0 yorum:

Yorum Gönder