Nurselin Mutfağı Hamur Atma Çorbası Tarifi

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 8 Ocak 2016 Cuma



Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan hamur atma çorbası tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz

Hamur Atma Çorbası Tarifi

Malzemeleri:
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
HAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
KÖFTESİ İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ceviz

Hazırlanışı:
Hamuru için yumurta, un, tuz karıştırılır. Kıvama gelene kadar kontrollü olarak su eklenerek yoğurulur. Köfteler birbirine yapışmasın diye unlu bir tepside biriktirilir. Köftesi için kıyma, tuz, karabiber ve pul biber ile yoğurulur. Misket büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Bir tencerede 1 litre su, içine tuz eklenerek kaynatılır. Köfteler kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra hamur minik parçalar kopartılarak tencereye katılır. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ kızdırılır içine ceviz atılarak az çevrilir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilerek sıcak servis edilir.


8 Ocak 2016 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Ocak 2016 nurselin mutfağı hamur atma çorbası nasıl yapılır, 8 Ocak nurselin mutfağı hamur atma çorbası tarifi, hamur atma çorbası tarifi malzemeleri,  hamur atma çorbası nasıl pişirilir,  hamur atma çorbası nasıl yapılır, nurselin mutfağı hamur atma çorbası tarifi, nurselin mutfağı 8 Ocak cuma yemekleri

Blog, Updated at: 21:33

0 yorum:

Yorum Gönder