Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Tavuklu Tirit tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz
Tavuklu Tirit Tarifi
Malzemeleri:
1 bütün tavuk
1 adet kuru soğan
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Su
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
Tavuk, içine ikiye bölünmüş kuru soğan, yarım limon, tuz ve 3 su bardağı kadar su koyulduktan sonra düdüklü tencerede pişirilir. Haşlanan tavuk çıkartılarak didilir. Hamuru için, yumurtalar, süt, su, tuz karıştırılır. Unu kontrollü olarak katılır ve hamur yoğurulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Bezeler açılır ve sacta önlü arkalı pişirilir. Yufkaların sığacağı büyüklükte bir tava tereyağla yağlanır. Yufkalar aralarına su ve sıvıyağ karışımı gezdirilerek ıslatılır ve tavada üstüste dizilir. Ardından ocakta önlü arkalı çevirilerek pişirilir. Pişen börek sunum tepsisine alınır, dörde bölünür. Didilen tavuklar üzerine alınır. Tavuğun suyundan birkaç kepçe dökülür. Üzeri için, tereyağı ve sıvıyağ kızdırılır, içine toz biber katılır. Bu sos tiritin üstüne gezdirilerek servis edilir.
8 Ocak 2016 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Ocak 2016 nurselin mutfağı tavuk tirit nasıl yapılır, 8 Ocak nurselin mutfağı tavuk tirit tarifi, tavuk tirit tarifi malzemeleri, tavuk tirit nasıl pişirilir, tavuk tirit nasıl yapılır, nurselin mutfağı tavuk tirit tarifi, nurselin mutfağı 8 Ocak cuma yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder