Nurselin Mutfağı Kabak Kıvırması Tarifi

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 8 Ocak 2016 Cuma



Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan kabak kıvırma tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz

Kabak Kıvırması Tarifi

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı su
Yarım paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
2 kilo bal kabağı
2 su bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı toz şeker
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamuru için, yumurtalar, bir fiske tuz, su, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. kontrollü olarak un koyulup hamur yoğurulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarılır. Her beze ince açılır. İç harcı için kabaklar soyulup rendelenir. Elle sıkılarak fazla suyu çıkarılır. İçine karabiber koyulup harmanlanır. Rondodan geçirilmiş cevizler, tarçın karıştırılır. Açılan yufkaya sıvıyağ, kabaklı karışım, üzerine cevizli karışım, onun da üzerine toz şeker serpilir ve yayılır. Yufka ortadan ikiye kesilir. Parçalar rulo yapılır ve burularak kendi etrafında döndürülür. İlk parça yuvarlak fırın tepsisinin ortasına konur. Diğer parçalar da onun etrafına dolanır. Kabak kıvırmasının üzeri yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

8 Ocak 2016 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Ocak 2016 nurselin mutfağı kabak kıvırma nasıl yapılır, 8 Ocak nurselin mutfağı kabak kıvırma tarifi, kabak kıvırma tarifi malzemeleri,  kabak kıvırma nasıl pişirilir,  kabak kıvırma nasıl yapılır, nurselin mutfağı kabak kıvırma tarifi, nurselin mutfağı 8 Ocak cuma yemekleri

Blog, Updated at: 21:30

0 yorum:

Yorum Gönder