1 DAKİKADA DALGALI SAÇLAR

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 31 Ekim 2013 Perşembe

Artık blogumda yeni bir konuyu daha ele almayı düşünüyorum. "bakımlı olmak ve eşinize daha güzel görünmek için neler yapabilirsiniz" bununla ilgili tüyolar vereceğim. Elimden geldiğince masraflı yöntemler olmamasına da özen göstereceğim :)
İster yeni evli olsun isterse yıllar geçsin, bayanlar eşine evde daime bakımlı görünmelidir. Bu dinimizce de caizdir. Tesettürlü bayan bakımlı olmaz diye bir şey yoktur. Tabii ki bakımlı olur. Ama haramdan sakınarak dinimizce haram olmayan kişilerin yanında süslü olabilir. Ama benim bunu yayınlama amacım, evde eşlerimize daha bakımlı ve daha güzel görünmemiz içindir. Ara ara bu konuda sizlerle bilgiler paylaşacağım inşallah.
Bu yazımda çok kolay ve evdeki malzemelerle saçınıza nasıl dalga yapacağınızı anlatacak ve videosunu da paylaşacağım.
1 dakikada dalgalı saçlarınız olacak hem de saçlarınız hiç yıpranmadan ve kolunuz yorulmadan. Biliyorsunuz maşa ve düzleştirici ile saçlarımıza dalga yaptığımız zaman çok yıpranıyor. Ve çok uzun zaman alıyor. Bu dalgalı saç yapma yöntemi çok eski. Eskiden öyle maşalar yokmuş. Varsa da pahalıymış.
Şimdi yapılışını anlatıyorum.

başı bağlı kız,dalgalı saç,tesettür blogu,
Resim internetten alıntıdır.

Önce saçınızı nemlendirin yada saçınızı yıkadıktan sonra hafif kurulayıp tarayın. 
Büyük beden bir tişörtü yatağın yada bir sandalyenin üzerine serin, saçlarınızı birazcık başınızı sallayarak tişörtün üstüne koyun burada kafa üstü durur gibi oluyorsunuz. Sonra tişörtün bir kısmını başınızın üstüne koyun alın tarafına gelen kısmı bükerek kolları arkada sıkıca bağlayın.
Eğer saçı açık bir bayansanız...Bu halde uyuyabilirsiniz sabah okula giderken yada işe giderken de kullanabilirsiniz. Vakitten tasarruf etmiş olursunuz. Eğer ev hanımıysanız eşiniz işe gittiğinde hemen yapın zaten fazla vaktinizi almaz. Yarım gün ev işlerini yapana kadar saçınız şekil alacaktır. 
Aşağıda videosunu da paylaşıyorum. Videoyu da izledikten sonra kafanızda daha iyi oturacaktır. 
Hadi hep beraber güzelleşelim :)
Benim gibi dalgalı saç seviyor ve maşayla yaparken kolunuz ağrıyorsa, doğru yerdesiniz :)
Eğer saçlarınız çok gürse hafif elektriği önleyici briyantin kullanabilirsiniz. Saçınız yağlıysa kullanmayın.
Tesettürlü bayanlar evde eşleriniz için yapın bence.
Herkese kolay gelsin...
















Blog, Updated at: 20:21

0 yorum:

Yorum Gönder