Şeytanın Hileleri-1

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 1 Eylül 2013 Pazar

           Blogumda düşmanımızı (ŞEYTAN) tanıtmayı da düşünüyorum Allah' ın izniyle inşallah. İlk olarak namazla ilgili hilelerinden bir kısmını paylaşmak istiyorum...

şeytan,namaz


  • Kul namaz kılmak isteyince ona vesvese verir. Namazda kötü ve haram şeyler düşündürür. O da kendi düşündüğünü zanneder ve namazım kabul olmuyor nasılsa diyerek, namazı terkeder.
  • Şeytan önce sen namaz kılma diye seni oyalar, daha sonra namaz vakti geçince de, sen bundan sonra namaz kılsan ne olur. Allah zaten seni affetmez. Senin kıldığın namazdan ne olur? Diyerek kandırır insanları.
  • Tesettürlü değilim, benim namazım kabul olmaz. Diye tesettürlü olmayan insanları kandırır. Oysa her ibadetin sevabı ayrıdır. Namaz dinin direğidir. Allah tesettürlü olmasanda namazlarını kabul ediyor.
  • Bulunduğum yer temiz değil, kıble nasıl bulunur vs... gibi bahaneler buldurur. Halbuki şimdi gereksiz şeylerle doldurduğumuz telefonumuza, kıble bulma uygulaması indirebiliriz. Zorda kalırsak tuvalette bile namaz kılabiliriz. Geçici ve nezaman öleceğimizi bilmediğimiz dünya hayatı için her türlü zorluğu aşıyoruz. Sana bıkmadan usanmadan nimetler sunan, seni yaradan Rabbin için namaz kılmaktan mı kaçıyorsun? Eğer şartlar uygun değilse WC de kılınan namazı da Allah kabul ediyor!
  • Henüz vakit var, sonra kılarsın diyerek sürekli ertelettirir. Sonra bakmışsın vakit çıkmış.
  • Kur' an okuyorsun ve o anda ezan okundu. Şeytan hemen gelir ve namazını zamanında kılma diye, Kur' an oku o da sevap diyerek oyalar...
  • Horozun yem yediği gibi namazı çabucak kıldırır. Hakkıyla namazı kılmaktan alıkoyar...
  • İmanı zayıf olanlara gidip, namazdan bıktırır ve namazı bırakmalarına sebep olur...
  • Hiç bitmiyor namaz usanıyoruz diye vesvese verir şeytan. Peki soruyorum? Rabbin sana verdiği nimetlerden sıkılsa; bir gün uyandığında bir bakmışsın bir kolun yok, gözlerin kör... Allah bir gün güneşi doğurup diğer gün sıkılıp doğurmamazlık ediyor mu? Sen aciz bir kulsun, gücün sınırlı ve her şeye gücü yeten Rabbine günde 1 saatini ayırıp 5 vakit namazını mı kılamıyorsun?

NOT: "Namaz kılarken başka şeyler düşünüyorum ve benim namazım kabul olmuyor" demeyin. Sizin namazda düşündüğünüz şeyleri aslında siz düşünmüyorsunuz! Hepsini Şeytan kulağınıza fısıldıyor. Siz "Allaha sığınırım" diyerek devam edin... Şeytanı hep beraber yenelim inşallah...

Blog, Updated at: 21:47

0 yorum:

Yorum Gönder