ÖLÜM HİÇ BU KADAR GÜZEL GELMEDİ

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 1 Eylül 2013 Pazar

                                          ÇÜNKÜ ÖLÜM ÖLMÜYOR...

namaz-tesettür

         Bu yazımda kimsenin hoşuna gitmeyen ve kanını donduran, konuşmak istemediği bir konudan bahsedeceğim. 
         Aslında ölümün ne kadar güzel bir gerçek olduğunu ve sonsuz mutluluğu yaşayacağımız bir cennet bahçesinin bizi beklediğinden bahsedeceğim inşallah...

         Şu anda sahip olduğumuz her şey bize emanet. Biz dünyadan sadece geçiyoruz. Burası kalıcı hayatımız değil. 
         Allah' ın bize rehber olarak indirdiği Kur' an - ı Kerime göre bu kısa hayatımızı sürdürürsek, ebedi hayatta( öldükten sonra dirildiğimiz zaman) sevdiklerimizle mutlu ve mesut yaşayacağız. Düşünün; Dünya da en çok mutlu olduğunuz bin yıl, Cennetin bir saatine bile denk değil. Akıllı olan insan hemen aklını başına alır ve Kur'an -ı Kerim' e göre hayatını devam ettirir. 

        Bizi ölümden öyle soğuttular ve öyle yanlış anlattılar ki. Sanki ölünce insan tamamen kayboluyor, orada bir daha sevdiklerimizi göremiyormuşuz ve sürekli işkence çekiyor muşuz gibi anlattılar ve yazdılar. İnsanlar böyle düşününce normal olarak ölümden korkuyor ve bahsetmek dahi istemiyor. Ama gerçekler bunlar değil! 
        Sakın korkmayın. (Düşünün birkere; bu dünya da Allah' ın emirlerine ve yasaklarına itaat etmeyen kullar var. Ve onları Yüce Allah cezalandırmıyor. İstese cezalandıracak güce ve kudrete sahip Rabbimiz onların tövbe etmesini bekliyor.)
namaz

        Asıl hayat öldükten sonra başlıyor. Bize emanet olan şeyleri öyle sahipleniyoruz ki, sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi, sanki bizim bir Yaratıcımız yokmuş gibi. Sevdiklerimizi severken, asıl sahibi olan Rabbimiz için seversek, o zaman üzülecek bir şey kalmaz. O' ndan gelip O' na döneceğimizi unutuyoruz. 
        Bu geçici hayatta sahip olduğumuz her şeyin emanet olduğunu idrak eden kullardan olalım inşallah.
        Eğer öldükten sonra da sevdiklerimizden ayrılmak istemiyorsak, onları bu fâni hayatta namaz kılmaya, iyilik yapmaya, farz ibadetleri yapmaya ve kul hakkına girmemeye teşvik edelim. Düşünsenize çok sevdiğiniz aileniz ve siz, bu dünyada Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşıyorsunuz. Sonra ebedi hayatta onlarla beraber olacaksınız...
         Rabbimiz bizi iki cihanda da sevdiklerimizden ayırmasın...





Blog, Updated at: 20:46

0 yorum:

Yorum Gönder