Nurselin Mutfağı Talaş Böreği Tarifi

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 23 Ocak 2016 Cumartesi


Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Talaş Böreği tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz

Talaş Böreği Tarifi

Talaş Böreği Malzemeleri:
Hamuru İçin;
5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için;
500 gr kuzu eti
2 adet havuç
1 adet patates
1 kase bezelye
3 adet yeşil soğan
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri İçin;
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Talaş Böreği Hazırlanışı:
Hamur yoğurmak için yukarıda belirttiğimiz miktarlarda sirke, sıvıyağ su ve son olarak tuz da eklenerek büyük bir kap içerisinde karıştır. Yaptığınız karışımın üzerine un eklenerek hamurun sertleşmesi sağlanmalıdır. Bir merdane yardımıyla milföy hamurunun birazcık daha kalın olacak şekilde açılmalıdır. Açtığınız hamurun üzerine sıvılaşmamış tereyağı sürülmek suretiyle rulo şeklinde katlanmalıdır. katlanmış olan hamuru yağlı kağıda sararak buz dolabına konulur, buz dolabında kalma süresi 1-3 saat arasında olmalıdır. Böreğin içine kuzu etleri mümkün olan en küçük şekilde yağları alınmış şekilde küp küp doğranır. Doğranmış olan etler tereyağında içini çekene kadar kavrulur. Kuzu eti bir tarafta kavrulurken, soğan ile dereotu ince ince kıyılır, patates ve havuçlar küp şeklinde doğranır, ince ince kıydığımız soğan eetin içerisine eklenir üzerine karabiber ve tuz da eklenerek biraz daha kavrulması sağlanır. Farklı bir tencerede  patates havuç ve bezelyeler sertliği alınacak şekilde haşlanır. Haşlanan sebzeler bir kaba alınarak üzerine dereotu da eklenir. Etler ve haşlanan sebzeler bir kaba alınır ve üzerine kekik eklenerek biraz soğumaya bırakılır. Hamur dinlendirildikten sonra dolaptan çıkarılıp 3 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen hamurlar kase büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlamış olduğunuz iç harç koyulur ve mektup zarfı şeklinde kapatılır. Böreği fırına vereceğiniz tepsinin altına yağlı kağıt koyularak hamurlar yerleştirilir. Hamurun üzeri için bir kaba yumurta ve sıvıyağ koyulur. Hamurların üzerine sürülür. 180 derecelik ısıyla fırına verilir, üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir.

Blog, Updated at: 20:49

0 yorum:

Yorum Gönder