Nurselin Mutfağı Portakal Dilimi Tarifi

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 23 Ocak 2016 Cumartesi


Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Portakal Dilimi tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz

Portakal Dilimi Tarifi

Portakal Dilimi Malzemeleri:
Hamuru İçin;
6 çay yada 3 su bardağı un (300 gr)
1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
Bir çimdik tuz
Sosu İçin;
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı şeker (300 gr)
1 adet portakalın suyu
4 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
Bir çimdik karbonat
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı file badem
Portakal Dilimi Hazırlanışı:
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz ufak bir kab yardımıyla karıştırılır. Küçük bir tavada eritilecek tereyağı karışımın üzerine eklenerek, ekmek ufağı olana dek karıştırmaya devam edilir. Hamurun kendine gelmesinin ardından düz bir kabun altına yağlı kağıt konulmak suretiyle bu kaba alınır ve kaba yayılır. 170 derecede daha önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. Farklı bir kap içerisinde portakal kabukları rendelerenerek içerisine bir biktar şekerde ekleyerek birazcık çırpılır.
Yine elinize farklı bir kap alarak içerisinde yumurta un ve karbonat karıştırılır. Sıkmış olduğunuz portakal suyunuda ekleyerek tüm karışımlar bir araya getirilir. Fırında pişmiş olan hamura bu karışım eklenerek bir miktar rendelenmiş badem üzerine atılır ve tekrardan 170 derecelik fırında pişirilir.

Blog, Updated at: 19:10

0 yorum:

Yorum Gönder