Bugün hasta olduğum için, ne yemek yapsam diye düşünürken. Ne var ne yok diye dolabı açtım. Karnıbahar, tavuk, havuç, maydanoz vs...
"Vitamin deposu olan bir yemek yapmalıyım" dedim. Karnıbaharı da çok severim :)
Eşim pek sevmez ama ben yapınca yiyor. İnsanın elinin lezzeti olmalı derler ya. Bende ondan varmış.
Şimdi bugün benim 'special' im olan, "vitamin deposu" adlı yemeğimi tanıtacağım. :)
MALZEMELER:
1 adet havuç
1 adet biber
Orta boy karnıbahar
tavuk
kekik
karabiber
tuz
pul biber
domates salçası
soğan
sarımsak
maydanoz
sıvı yağ
Tavuğu 15-20 dakika kaynatıyoruz. Sonra bir tabakta derisini sıyırıp, parçalıyoruz. Sonra havucu, biberi doğruyoruz.
Ben üstteki gibi doğruyorum. Hasta olduğum için de pek özenemedim. Siz nasıl seviyorsanız öyle doğrayabilirsiniz.
Ben bu defa arpacık soğan kullandım. Siz normal soğan kullanabilirsiniz. Sarımsakları da daha sağlıklı olsun diye, bütün olarak attım.
Havucu, sıvıyağı, biberi, soğanı ve parçaladığım tavuğu biraz soteliyorum.
Karnıbahar ve salçayı ekleyip, birazda tavuk suyu koyarak pişmeye bırakıyorum. |
Sonra afiyetle yiyoruz. Çok sağlıklı ve güzel bir yemek oldu :)
Siz tarifte damak tadınıza göre oynama yapabilirsiniz.
Ben normalde kıyma ile de yapıyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder