Mutlaka hemen hemen herkes evinde kızartma yapıyordur.
Özellikle de hafta sonları. Ben Yaklaşık 3 aydır falan artık kızartma yapmıyor ve cips yemiyorum. Kızartma kanser yapıyor ve damar sertliği yapıyor.
Çocuğunuz cipsi çok seviyorsa benim yaptığımdan daha ince ve yuvarlak doğrayıp yaparsanız eminim çok sevecektir. Ben eşim elma dilimi şeklinde istediği için böyle yaptım.
Resimler den zaten yapılışı anlaşılabiliyor. Fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Ben yağlı pişirme kağıdıyla yapıyorum. Çünkü yağı sadece patatesi yada kızartacağınız şey her neyse onu yıkadıktan sonra, çok az sıvı yağ ve az tuza bulayıp, yağlı kağıdın üzerine resimdeki gibi diziyorum.
Pişirilmesi normal kızartma gibi, fazla vakit almıyor. Hem daha lezzetli hemde sağlıklı, birde benim gibi güneş yada ayçiçeği şeklinde yaparsanız, yemeye kıyamazsınız :) AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder