Muharrem Ayında Hangi Gün Oruç Tutulur

by Kadın Sitesi Moda Güzellik Kadınca on 14 Kasım 2013 Perşembe

ugün Muharrem Hicri yılın ilk günü. Tekrar kutlu olsun. Bu konuda ayla başkanları içine sığacak cevabını bulamadığımız bir çok soru. Güvenilir ve güvenilir kaynaklardan insanlardan yardım etmeye çalışıyoruz bir gün ayırın, ben size yardımcı dokunsun o Muharrem orucuyla ilgili bir kaç bilgi için bizimle paylaşın.

Muharrem ayında hangi gün oruç etmeliyiz?
Hz. Muhammed (asv), Muharrem ayının dokuz, on ve on birinci günleri oruç tutmayı ashabına tavsiye etmişti. Peygamber Efendimiz (asm) buyurur ki:
"Ramazan orucundan sonra, tutulan oruçların en faziletlisi Allah'a izafet ile şereflendirilen Muharrem ayındaki oruçtur." (Riyazü's-Sâlihin, II, 504).
Diğer hadislerde, Muharrem ayının onuncu gününe rastlayan ve pek çok önemli olayın cereyan ettiği "Aşûra günü'nde tutulan orucun, bir yıl önce işlenen hata ve günahların bağışlanmasına vesile olacağı müjdelenmiştir"(Riyâzü's-Salihin, II, 509).
Hadis-i şerifte bildirilen oruç Muharrem ayının 9-10-11. günleridir.
Aşure yapmak şart değildir; ancak aşure yapıp komşulara ve misafirlere ikram edilebilir.
Ebu Katade anlatıyor: Hz. Peygamber dedi ki: “... Arefe günü tutulan bir yıl önce, oruç ve sonraki günahları için kefaret olacağını Allah için, umarım. Aşure günü orucunun bir önceki yılın günahların kefareti Allah'a olurdu, umarım”(Müslim, Siyam, 196).
Bu ay, yani yok iken erdemimiz gün biz nasıl boş olabilir?
Rabbimize layık kul olarak birbirlerine bol namaz ve oruç bu ayın sağ ile vakit geçiriyorum Rabbim bize nasip etsin diye umarım bu yardımcı olur.
Muhabbet ve dua...


Blog, Updated at: 14:02

0 yorum:

Yorum Gönder